
Kristal Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı (Oda ısısında yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 2 paket vanilya
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 su bardağına yakın un
- 1 çay bardağı toz şeker
Kristal Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağı, yumurta ve pudra şekeri alınır karıştırılır.
- Kakao, yarım paket kabartma tozu, vanilya ve nişastayı ilave ederek yoğuralım.
- Unu azar azar ekleyerek iyice yoğuralım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak tezgahın üzerinde ileri geri hareketlerle silindir şekli verelim.
- Bıçak ile küçük boyutta verev keselim. Toz şekeri tabağa boşaltalım.
- Kestiğimiz hamuru tabaktaki şekere her tarafını bulayalım ve fırın kağıdı serili tepsiye dizelim.
- Bütün hamuru bu şekilde yaparak bitirelim.
- 170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Kristal Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı