Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Krokan

Krokan
0
71

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
krokan.jpg

Krokan Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı şeker
  • İsteğinize nazaran badem ya da fındık
  • Susam (eklemesinizde olur)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Krokan Tanımı Yapılışı

  1. Yanmaz tavaya şekeri alıp kısık ateşte dikkatli formda karamelize olana kadar (yakmadan)eritiyoruz.
  2. Büsbütün eriyen şekere tereyağını ekleyip karıştırıyoruz, akabinde susam ve badem ekleyip on yirmi saniye karıştırıyoruz ve ocağı kapatıyoruz.
  3. Bu basamak kıymetli:yağlı kağıdı açıp üzerine çok süratli biçimde krokanı döküp kaşığın zıddıyla düzeltiyoruz.
  4. Üzerine yağlı kağıdın kalan kısmını kapatıp merdaneyle üzerinden geçiyoruz süratli olmazsak donar.
  5. Sonra bıçakla dilim biçimi verip on dakika buzdolabında bekletiyoruz akabinde modüllere ayırıp afiyetle yiyoruz.
 
858,500Konular
982,593Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt