elektronikci
FD Üye
Kruton (Çorbalık Baharatlı Kıtır Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet bayat ekmek
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Kruton (Çorbalık Baharatlı Kıtır Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bayat ekmekleri minik küpler halinde dilimleyin.
- Bir kaba ekmekleri alıp, üzerine ezilmiş sarımsak, baharatlar ve zeytinyağını ilave edin iyice karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
- Kızaran ekmekleri soğuduktan sonra buzdolabında 10 güne kadar muhafaza edebilirsiniz veya buzluğa atıp dilediğiniz de çıkarabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.