Kruvasan Börek (Mutlaka Denenmeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 200 gram peynir
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 paket krema
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 şişe maden suyu
- 1 büyük kase su
Kruvasan Börek (Mutlaka Denenmeli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Krema sıvı yağ ve maden suyunu karıştırıyoruz.
- Maydanozları ince ince doğrayıp peynir ve baharatlarla karıştırıyoruz.
- İlk yufkayı harç ile ıslatıyoruz ve kalan yufkaları da aynı şekilde üst üste koyarak tek tek her yerine harç gelecek şekilde ıslatıyoruz.
- Kalan harcı yufkanın en üstüne döküp önce 4’e bölüyoruz daha sonra 4’e böldüğümüz yufkaları 5 eşit parçaya bölüyoruz.
- İç harcımızı yufkanın üzerine koyup kruvasan şeklinde sarıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz saklama kabına koyup buzdolabında 1 gün bekletiyoruz ( isterseniz uzun süre de bekletebilirsiniz misafir geldiğinde şipşak bir börek olacaktır )
- Pişireceğiniz zaman bir kaseye su koyarak buzluktan çıkardığınız börekleri çözdürmeden suya batırıp tepsiye dizerek alt üst ayarda 200 derecede kızarana kadar pişirebilirsiniz.Afiyet olsun ????.
Kruvasan Börek (Mutlaka Denenmeli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı