elektronikci
FD Üye
Kruvasan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılır.)
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı(tepeleme) nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Kruvasan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeler bir kapta ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur.
- Hamur 4 eşit kesime bölünür ve iki yağlı kâğıt ortasında yuvarlak biçimde açılır.
- Açılan hamur 16 kesime bölünür ve kruvasan biçimi verilir.
- 175 derece evvelden ısıtılmış fırında (10 dk) fanlı olarak 15 dk, daha sonra 150 derecede 6 dk daha pişirilir. (21 dk olmadığı için 20 dk pişirme müddeti olarak belirlenmiştir. ).