elektronikci
FD Üye
Kruvasan (Milföy Hamurlu) Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet milföy hamuru
- Çokokrem
- Pudra şekeri
Kruvasan (Milföy Hamurlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Milföy hamurunu bıçakla üçgenler oluşturarak kesiyoruz.
- Her üçgenin geniş kısmına iki tatlı kaşığı yardımıyla çokokrem koyup geniş olan kısımdan ince olan kısma yanlışsız kıvırıyoruz.
- Tüm hepsini bu halde yapıp yağlı kağıt serili tepsiye koyuyoruz.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıp akabinde da servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz. Afiyet olsun.