Kruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 tane yumurta akı (Sarıları üzerine)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 6-7 su bardağı un (yavaş yavaş kontrollü koyunuz)
- 4 tane patates (Çok küçük olmasınlar)
- Soğan
- Karabiber
- Tuz
- Yumurta sarısı
- Susam,çörek veya haşhaş (tercihinize bağlı)
Kruvasan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak süt,maya ve şekeri yoğurma kabımıza alıp güzelce çırpalım.
- Ardından tuz yumurta akı ve yoğurdu koyup elimizle biraz karıştıralım.
- Ardından unumuzu yavaş yavaş ekleyelim. Kontrollü gidelim çünkü unun markasından markasına değişiklik gösterebiliyor.
- Hamurumuzu güzelce yoğuralım ve ele hafif yapışan bir hamur elde edelim.
- Daha sonra yarım saat mayalamaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanırken patateslerimizi güzelce yıkayıp soyalım ve küp küp kesip haşlamaya bırakalım başka bir tavada soğanımızı pembeleşene kadar kavuralım.
- Haşladığımız patatesleri ezecek yardımıyla güzelce ezelim.
- Üzerine soğanımızı ekleyelim ve karıştıralım en son tuz ve karabiberi ekleyip tekrar güzelce karıştıralım.
- Mayalanan hamurumuzu biraz sıvı yağ döktüğümüz tezgahımızda havasını alana kadar yoğuralım ve 4 eşit parçaya bölelim.
- İlk hamurumu tezgaha alalım diğerlerinin üstünü örtelim kurumasın.
- Hamurunuzu parmak uçlarımızla genişletelim.
- Daha sonra merdane veya oklava yardımıyla ne çok ince ne de çok kalın olucak şekilde açalım.
- Daha sonra rulet veya bıçak yardımıyla hamurumuzu çarprazlar olucak şekilde güzelce keselim.
- Geniş olan kısmına harcımızı koyalım ve ileri doğru sanki elmalı kurabiye yapar gibi saralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hepsini sıralayalım ve üzerlerine yumurta sarılarını sürüp isteğe bağlı susam,çörek otu yada haşhaş ekleyelim.
- Daha önceden ısıttığımız alt üst açık fanlı fansız farketmez .
- 180 derece olan fırınımıza koyalım ve 20 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim. Afiyet olsun .