Kruvasan Poğaça Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta (Beyazı içine sarısı dışına)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı
- Peynir
- Ayrılan yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı süt
Kruvasan Poğaça Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemeler ile yumuşak bir hamur elde edelim.
- 1 saat üzerini örtüp dinlendirin mayalanması için.
- Daha sonra. 18 adet beze yapalım tek tek tabak büyüklüğünde açıp aralarına tereyağ sürün.
- Üst üste dizin.
- 9 kat bir 9 kat bir ayrı halde ayrı ayrı iki tane üst üste dizilmiş 9 kat li hamurları üzerini örtüp dolaba kaldırın içiçe dinlensin 1 saat bekletin.
- Daha sonra hamurları açalım ben merdane ile açtım.
- Daha sonra üçgen biçimde kesin içerisine peynir koyup sarın. Önemli olan hamurun iyice dinlenmiş olması ve tereyağının donması.
- Daha sonra tepsiye dizin 15 dk kadar bekletin tepside üzerine yumurta sarısı ve içerisine süt karıştırarak üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirin benim fırını m alt üst ayar olarak pişirdiği için herkes kendi fırının ayarına göre yaparsa pişme süresi daha iyi ayarlayabilirsiniz. 25-20 dk pişti benim yaptıklarım. Çok yumuşak ve görüntü su ile muhteşem bir tarif mutlaka deneyin.