Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kruvasan Poğaça

Kruvasan Poğaça
0
20

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kruvasan-pogaca.jpg

Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
Ortalarına sürmek için
  • 3-4 yemek kaşığı tereyağı
İçi için
  • Beyaz peynir
Üzeri için
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Ayırdığımız yumurta sarısı

Kruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle verilen gereçler ile hoş yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. 1 saat üzeri kapalı bir halde mayalansın.
  3. Daha sonra 18 beze yapalım. Tek tek tabak büyüklüğünde açıp ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını sürelim.
  4. Bir bezeyi daha açıp üst üste dizelim. 9 bezeyi de bu biçimde yapıp üzeri kapalı bir formda buzdolabına kaldıralım.
  5. Öteki 9 bezeyi de birebir formda yapıp buzdolabında dinlendirelim.
  6. Bir saat kadar dinlendirelim.
  7. Sonra çıkartıp oklava yardımıyla açalım.
  8. Üçgen biçimde kesip içine peynir koyup saralım. Burada değerli olan hamurun düzgün dinlenmesi ve tereyağının güzelce donması. Yoksa rahat açılmaz hamurunuz.
  9. Fırın tepsisine dizip 45 dk mayalandıralım.
  10. Üzerine yumurta sarısı ve sütü karıştırıp sürelim.
  11. 180 derece de evvelden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.
Kruvasan Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt