Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- 3-4 yemek kaşığı tereyağı
- Beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı süt
- Ayırdığımız yumurta sarısı
Kruvasan Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle verilen gereçler ile hoş yumuşak bir hamur elde edelim.
- 1 saat üzeri kapalı bir halde mayalansın.
- Daha sonra 18 beze yapalım. Tek tek tabak büyüklüğünde açıp ortasına oda sıcaklığındaki tereyağını sürelim.
- Bir bezeyi daha açıp üst üste dizelim. 9 bezeyi de bu biçimde yapıp üzeri kapalı bir formda buzdolabına kaldıralım.
- Öteki 9 bezeyi de birebir formda yapıp buzdolabında dinlendirelim.
- Bir saat kadar dinlendirelim.
- Sonra çıkartıp oklava yardımıyla açalım.
- Üçgen biçimde kesip içine peynir koyup saralım. Burada değerli olan hamurun düzgün dinlenmesi ve tereyağının güzelce donması. Yoksa rahat açılmaz hamurunuz.
- Fırın tepsisine dizip 45 dk mayalandıralım.
- Üzerine yumurta sarısı ve sütü karıştırıp sürelim.
- 180 derece de evvelden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.