
Kruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için)
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz (peynirin tuz oranına göre değiştirilebilir)
- Aldığı kadar un ele yapışmayan bir kıvamda olmalı
- 150 gram tereyağı
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 kase peynir
- Yarım demet maydanoz.
Kruvasan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bismillahirrahmanirrahim,kat kat bir lezzetle geldim çay saati yada kahvaltılarda gönül rahatlığıyla sevdiklerinize ikram edin enfes bir tat ???? ????buyurun başlayalım.
- Öncelikle yoğurma kabına ılık süt su mayayı ve şekeri alalım karıştıralım.
- Üzerine yumurta sıvı yağ ve tuzu ilave edelim ve azar azar un ilavesiyle hamuru homojen bir kıvama gelene kadar iyice yoğuralım.
- Üzerini kapatıp iç malzeme için peynir ve maydanoz karışımını ve ara kat için tereyağı ve tahin karışımı hazırlayalım.
- Hamuru unlanmış tezgaha alalım(mayalanma süresi yok)
- Mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım kenara alalım ve bezeleri sırasıyla gerekirse un serperek servis tabağı büyüklüğünde inceltelim açalım.
- Arasına 2-3 kaşık yağlı karışımdan gezdirelim heryeri yağlanmış olmalı bu şekilde 8 beze üst üste koyalım
- Son bezenin üzeri yağlanmayacak ve resimlerde detaylandırdığım şekilde üçgen dilimler halinde keselim
- Uçlarına bir miktar peynirli harçtan koyalım ve hafif çekerek saralım.
- Pişirme tepsimize alalım ikinci tepsi içinde aynı işlemi yapalım.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ılık ortamda mevsimin ve ortamım sıcaklığını göz önünde bulundurarak tepsi mayası için bekletelim (ben 30 dakika kadar beklettim kış ayındayız)
- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim afiyetle şifa olsun ????????????
Kruvasan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı