Kruvasan (Resimli) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarısından biraz fazla yaş maya
- Arasına sürmek için tereyağı
- Aldığı kadar un
- Kahvaltılık sürülebilir çikolata
- Fındık kreması
- Peynir (elinizde bulunan her malzemeyle olur)
Kruvasan (Resimli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su, şeker, maya, tuz, yumurta akı bir kaba alıp yoğuruyoruz.
- Üzerine yavaş yavaş un ekleyip karıştırıyoruz. Ununu tam ayarladık mi oda ısısında ki yumuşamış tereyağından 25 gram kadar hamurun üzerine koyup tekrar yumuşak bir hamur yoğurup üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru düz bir zeminde dikdörtgen şeklinde açıyoruz.
- Yarısına 30 gr. kadar margarin sürüp boş tarafı üzerine kapatıp kenarlarını hafif bastırıyoruz.
- Oklavayla tekrar biraz açıp önce bir tarafını yarıya kadar sonra diğer tarafını katlayıp ortada birleştirip mayalanması için yağlı kağıt arasına koyup buzdolabına koyup bi 20 dk soğuması için bekliyoruz.Notyağlı kağıt yoksa bı tepsinin altına hafif un serpip üzerine bir tülbent örtüp de koyabilirsiniz).
- Dolaptan alıp bu sefer de yağ sürmeden tekrar dikdörtgen şeklinde açıp yağsız aynı şekilde açıyoruz. Tekrar dolaba koyup bu defa da bı 10 dk. Bekletiyoruz.
- Hazır olan hamuru alıp dikdörtgen açıp oklava yardımıyla bir tarafı geniş bir tarafı dar olacak şekilde kesiyoruz. Geniş kısma çok az bi bıçakla kesiyoruz.
- İstediğimiz harçtan koyup rulo şeklinde sarıyoruz. Varsa yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yoksa da yağladığımız tepsiye dizip 20-25 dk da tepsi de mayalandırıp yumurta sarısının üzerine bir yemek kaşığı kadar süt ekleyip hamurların üzerine sürüp 180 derece fırında pişirin.
- Piştikten sonra fırın ayarını 200e çıkartıp hafif kızardıktan sonra fırından alıyoruz. Margarinin gramları birebir aynı olmasa da olur.
Kruvasan (Resimli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı