
Kruvasan Tadında Katmer Poğaça Çikolatalı Ve Peynirli Tarifi İçin Malzemeler
(200ml bardak ölçüsü)
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket yaşmaya
- 2 adet yumurtanın beyazı (Sarılarını üzerine sürmek için ayırıyoruz)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (çok yumuşak ele yapışan bir hamur olmasına dikkat edin)
- 175 gram yumuşamış tereyağ
- Bir kase beyaz peynir
- Nutella yada herhangi bir kahvaltılık çikolata
Kruvasan Tadında Katmer Poğaça Çikolatalı Ve Peynirli Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur yoğurma kabına ılık su,süt,şeker ve mayayı koyup eritiyoruz.
- Yumurta beyazını da ekleyip karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu ve tuzu ekleyip yumuşak ele yapışan bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamur yarım saat kadar mayalandıktan sonra unlanmış tezgaha alıp önce iki parçaya sonra her parçayı 10 eşit bezeye bölüyoruz.
- Her bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarına yumuşamış tereyağını sürüp üst üste 10 tane olana kadar diziyoruz.
- En üste koyduğumuz hamuru yağlamıyoruz.
- Hazırladığımız hamurları 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
- İlk yaptığımız hamurdan başlayarak hafif unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde merdane ile açıyoruz.
- Hamuru bir bıçak ile önce 4 de sonra her parçayı 4 e yada 3 e bölebilirsiniz.
- İç malzemesini koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
- Fırın kağıdı serili tepsiye aralıklı olarak dizip 15,20 dakika tepsi mayası için bekletiyoruz.
- Mayası gelen poğaçalara yumurta sarısı sürüp 190 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık poğaçalar 5,10 dakika dinlendikten sonra servise hazır afiyet olsun ????.