Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuantum Bilgisayarlar Geliyor

Kuantum Bilgisayarlar Geliyor

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Kanadalı DWave Systems firması Dünyanın birincil ticari Kuantum Bilgisayarı ’nı duyurdu Bu kayde layık bir galibiyet ürünüdür Daha önceki çalışmalarda 16 qubit gücündeki bilgisayar bazı kolay hesaplama işlemlerini yapabiliyordu Fakat bu zorlama günümüzde kullandığımız bilgisayarlardan epeyce düşük Qubits , kuantum bitleri olarak tanımlanıyor 3 bambaşka düzeye sahip Açık, kapalı ve herikisi (Bildiğimiz elektronik devreler açık ve kapalı şeklinde iki seviyede çalışır ve operasyon yaparlar) Bu 3 farklı durum atomik düzeyde gerçekleşiyor Bu şekilde bilgisayar üretmek mümkün
16bit işlem gücündeki günümüz bilgisayarları Sudoku oyununu, karışık moleküler yapıları çözbilmekte Fakat binlerce qubits gücündeki kuantum bilgisayarlar fazla daha kompleks problemleri çözebilecek (mesela şifreleme günümüz bilgisayarların zorlandığı bir durum)
DWave, 1000 qubits gücündeki bilgisayarı önümüzdeki sene hazırlanmış ülkü getirmeyi planlıyor Fakat bilim adamları bu hedefe biraz şüpheci yaklaşıyor Adyabatik (ısı almaz) yöntemle elektrik devrelerini soğutmak, manyetik alanda yavaş değişmlere yol açtığından yüksek operasyon güçlerine erişmek öyle olası görülmüyor Bilim adamlarıMuhtemelen çalışmayacak ama yöntem abuk subuk bir hafıza yok Çok daha güç problemleri aşarak bu hedefe ulaşılması olası biçiminde açıklamalarda bulunuyorlar
Dwave projesi yapılacak ön çalışmalardan sonradan hesaplama işlemlerini yapan bilgisayarını internete açmayı düşünüyor Konu ile ilgili resimler elimize ulaşınca eklenecektir
Kaynak: wwwEngadgetcom

858,506Konular
983,055Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt