Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuantum Bilgisayarlar İçin Kuantum İnternetin Yolu Bulundu

Kuantum Bilgisayarlar İçin Kuantum İnternetin Yolu Bulundu
0
131

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
kuantum-bilgisayarlar-icin-kuantum-internet-saglamanin-yolu-bulundu-1561629376.jpg

Kuantum bilgisayarlar, şu anda sahip oldukları yapıları gereği son nokta soğuk biçimde çalışıyor. Bu nedenle de iki kuantum bilgisayarı birbirine bağlamak oldukça güçlükle. Bu süreci internet kontağı için sağlamak daha da güçlükle. 

Araştırmacılar, tarihte birinci defa fiziksel bir objeyi kullanarak radyasyon dolaşıklığı üretmeyi başardı. Bu da kuantum bilgisayarlar arasında ilişkiyi sağlayabilecek değerli bir adım olarak gözüküyor. Araştırmayı yöneten mühendis Shabir Barzanjeh, “Ürettiğimiz şey bir kuantum ilişki prototipi, yaptığımız osilatör(sinyal üreten araç), bizi kuantum internete bir adım daha yaklaştırdı.” diyor.

a2f30d091b9388a1db241b16f4453b1a71c3d9e1.jpeg

Nature mecmuasında yayımlanan araştırmaya nazaran, Avusturya Bilim ve Teknoloji Enstitüsü’nden araştırmacılar, 30 micrometre uzunluğunda silikon kullanarak radyasyon dolaşıklığı elde etmeyi başardı. Bu radyasyon, gelecekte kuantum bilgisayarların dış data merkezlerine bağlanabilmesi, dış yerküreden haberdar olabilmesi için kıymetli bir adım olacak.

Yapılan basın açıklamasına nazaran bu sistem, klasik bilgisayar ağlarının fiber optik ilişki kurmasıyla birebir formda çalışıyor. 

Similar threads

Kuantum bilgisayarlar büyük bir hesaplama gücüne sahip olacak. Bunu da kübit ismi verilen kuantum parçacıklar ile gerçekleştirecekler. Kübitlerin ne kadar değerli olduğunu kolay bir örnekle açıklamak gerekirse, sıradan bir bilgisayarda milyonlarca yıl süren 2048 bitlik bir sayının asal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
Kuantum bilgisayarlar ve muhabere için yapılan çalışmaları yeni bir seviyeye taşıyacak olan bir vukuatı birinci kez gözlemleyen kuantum fizikçiler, bir kütritin kuantum teleportasyonunu başardı. Kütritler, üç halden birinde bulunan ve data taşıyan küçük kuantum malumat parçacıklarına verilen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
187
Bilim insanları, birbirine bağlı olmayan bilgisayarlara kuantum ağı üzerinden bilgi göndermek için önemli bir adım attı. Kuantum internet hedefleri için yapılan son deney, ağ üzerinde birbirine bağlı olmayan iki sistemin kuantum bilgisini “ışınlayabildiğini” gösterdi. Kuantum internet ne zaman...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Teknoloji devi Microsoft, kuantum bilgisayarlar ile ilginç işler yapmaya devam ediyor. Avustralya’daki Sidney Üniversitesi‘nden araştırmacılar ile birlikte çalışan Microsoft araştırmacıları, son derece düşük sıcaklıklarda klasik bir bilgisayardaki ikili bitlere eşdeğer, temel kuantum bilgi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Bilim insanları, uzaylılar hakkında yaptıkları çalışmalarla gün geçtikçe daha farklı gelişmeler elde ediyor. Son araştırma ise uzaylıların iletişimiyle ilgili oldu. Araştırmaya göre uzaylılar birbirleriyle ve insanlarla kuantum fiziği ile iletişim kurabiliyor. İşte detaylar! Kuantum yoluyla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
858,500Konular
982,385Mesajlar
32,977Kullanıcılar
spineless81Son üye
Üst Alt