Kubbulmuşviyye Tarifi Resimli
Resimli Kubbulmuşviyye Tarifi
Kubbulmuşviyye Yapılışı
Kubbulmuşviyye TarifiMalzemeler
Uc su bardağı ciğ koftelik bulgur 300 gr yağsız ve sinirsiz koyun veya dana eti (kıyma) 300 gr koyun gomlek yağı ( ic yağ), bir adet baş soğan 12 komposto tabağı ceviz ici bir tatlı kaşığı tarcın iki corba kaşığı nane yeterince karabiber tuz ve kırmızı biber
Hazırlanışı
Bulgur tepsiye konur Uzerine soğan kucuk parcacıklar halinde doğranır Nane, kırmızıbiber ve tuz eklenir Biraz yoğrulduktan sonra yağsız ette katılarak kofte, sakız kıvamına gelinceye kadar yoğrulmaya devam edilir
Diğer yandan kucuk bir tepsiye ic yağı ufak ufak doğranır Sakız gibi olana kadar sıcak su yardımı ile yoğrulur Yoğrulmuş ic yağına tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, cevizici ve tarcın konur Yoğrulduktan sonra kucuk parcalara ayrılır Her parcacığa bir badem ici şekli verilir Kofteden iri parcalar alınarak kısa bir yoğurmadan sonra gurup gurup sıkımlanır
Her sıkım icli kofte şeklinde hatta biraz daha buyuk oyulur İcine hazırlanmış olan bir badem buyukluğundeki icyağından konur Parmaklar yardımıyla ağzı kapatılır Hepsi bu şekilde bitince bunlar meşe komuru uzerine yerleştirilen ızgarada pişirilir Pişirme işlemi fırında da yapılabilir İstenirse pişen kubbulmuşviyyeler sade yağda tekrar kızartılabilir
Moderatör tarafında düzenlendi: