Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Küçük Ekmekler

Küçük Ekmekler
0
60

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Küçük Ekmekler Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un (200 ml)
  • 1/5 su bardağı su(200 ml)
  • 3 adet küp şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
Üstü için;
  • Süt
  • İsteğe bağlı susam
  • Çörek otu

Küçük Ekmekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak su şeker ve maya karıştırılır.
  2. Daha sonra tuz ve un eklenerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir su ölçüsü az gelirse biraz daha eklenebilir.
  3. Hazırlanan hamur bir saat dinlendirilir.
  4. Daha sonra hamurun serptiğimiz tezgaha alınır on iki eşit kesime bölünür.
  5. Her kesim katlanarak yuvarlak haline getirilir 20 dakika yağlı kağıt serdiğimiz tepside üstü öteki bi tepsiyle kapatılarak bekletilir.
  6. Sonra üstüne süt sürerek susam eklenir 240 derece evvelden ısıtılmış fırına üstündeki tepsiyle birlikte atılır.
  7. 15-20 dakika o biçimde pişirilir sonrasında üstündeki tepsi alınarak üstü kızarana kadar pişirilir mis üzere çıtır çıtır küçük ekmeklerimiz hazır afiyet olsun ????.
Küçük Ekmekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,494Konular
981,567Mesajlar
29,682Kullanıcılar
YgtAkblt52Son üye
Üst Alt