Küçük Ekmekler Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un (200 ml)
- 1/5 su bardağı su(200 ml)
- 3 adet küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- Süt
- İsteğe bağlı susam
- Çörek otu
Küçük Ekmekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak su şeker ve maya karıştırılır.
- Daha sonra tuz ve un eklenerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir su ölçüsü az gelirse biraz daha eklenebilir.
- Hazırlanan hamur bir saat dinlendirilir.
- Daha sonra hamurun serptiğimiz tezgaha alınır on iki eşit kesime bölünür.
- Her kesim katlanarak yuvarlak haline getirilir 20 dakika yağlı kağıt serdiğimiz tepside üstü öteki bi tepsiyle kapatılarak bekletilir.
- Sonra üstüne süt sürerek susam eklenir 240 derece evvelden ısıtılmış fırına üstündeki tepsiyle birlikte atılır.
- 15-20 dakika o biçimde pişirilir sonrasında üstündeki tepsi alınarak üstü kızarana kadar pişirilir mis üzere çıtır çıtır küçük ekmeklerimiz hazır afiyet olsun ????.