elektronikci
FD Üye

Küçük Kıtır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı olağan un
- 2 su bardağı tam buğday unu(200)ml
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase böreklik peynir
- 5 kısım maydanoz
- 1 çay kaşı silme karabiber
- 1 adet yumurta sarısı
Küçük Kıtır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yoğurma kabımıza unumuzu koyup içerisine yoğurdumuzu tereyağı sıvı yağımızı ve öteki gereçleri koyup. Yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Peynire de maydanozu doğrayıp karabiberini koyuyoruz.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp içerisine peynirli maydanozlu harcımızdan koyup kapatıyoruz.
- Bütün hamurumuzu bu formda yapıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri uygunca kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- İstediğimiz halde servis yapıyoruz ????????.