bilgisayarci
FD Üye
Küçük Köstebekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 bardak soğuk süt
- 2 paket kremşanti
- 2-3 adet muz
Küçük Köstebekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için; şeker ve yumurta köpürene kadar çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz vanilya, kabartma tozu, kakao, unu ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz ve fırın tepsisini yağlayıp tepsiye kek hamurumuzu döküyoruz.
- 170 derece fırında yaklaşık 25dk pişiriyoruz (Fırın sıcaklığında değişiklik gösterebilir kekimizi kürdanla denetim edebilirsiniz) kreması için bir kaba soğuk sütümüzü ve kremşantiyi döküyoruz kıvamını alana kadar çırpıyoruz.
- Kekimiz piştikten sonra soğutuyoruz bir çay bardağın ağzıyla dilimler çıkartıyoruz. Geri kalan kekleri elimizle yada robota vurup ufalıyoruz.
- Yuvarlak dilimlerin üstüne muzu ekliyoruz ve üzerine hazırladığımız kremadan koyalım elimize kek dilimini alalım ve ufaladığımız kek kesimleri üzerine ve kenarlara yanlışsız serpelim.
- Buz dolabına kaldıralım 2. 3 saat dinlendirelim. Deneyecek arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun ????.