Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Küçük Köstebekli Pasta

Küçük Köstebekli Pasta

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Küçük Köstebekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un
Kreması için;
  • 1 bardak soğuk süt
  • 2 paket kremşanti
Arası için;
  • 2-3 adet muz

Küçük Köstebekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Keki için; şeker ve yumurta köpürene kadar çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz vanilya, kabartma tozu, kakao, unu ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz ve fırın tepsisini yağlayıp tepsiye kek hamurumuzu döküyoruz.
  2. 170 derece fırında yaklaşık 25dk pişiriyoruz (Fırın sıcaklığında değişiklik gösterebilir kekimizi kürdanla denetim edebilirsiniz) kreması için bir kaba soğuk sütümüzü ve kremşantiyi döküyoruz kıvamını alana kadar çırpıyoruz.
  3. Kekimiz piştikten sonra soğutuyoruz bir çay bardağın ağzıyla dilimler çıkartıyoruz. Geri kalan kekleri elimizle yada robota vurup ufalıyoruz.
  4. Yuvarlak dilimlerin üstüne muzu ekliyoruz ve üzerine hazırladığımız kremadan koyalım elimize kek dilimini alalım ve ufaladığımız kek kesimleri üzerine ve kenarlara yanlışsız serpelim.
  5. Buz dolabına kaldıralım 2. 3 saat dinlendirelim. Deneyecek arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun ????.
Küçük Köstebekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,316Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt