bilgisayarci
FD Üye
![kucuk-somun-ekmek.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/04/kucuk-somun-ekmek.jpg)
Küçük Somun Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 3,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- Tepeleme 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı süt
- Susam, çörekotu
Küçük Somun Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu bir yoğurma kabına alıp, ortasını havuz şeklinde açıyoruz.
- Havuz olan yere, maya, tuz, toz şekeri ve ılık su koyularak el ile bunlar önce eritiyoruz.
- Daha sonra kenarlarından un alarak yoğurmaya başlıyoruz.
- Yoğurulan hamuru, 1 tepeleme yemek kaşığı un ile toparlıyoruz ve hemen ardından sıvı yağı koyup yoğuruyoruz.
- 40 dk kadar mayalıyoruz.
- Mayalanan hamuru daha sonra yağlı kağıt serili olan pişirme tepsisine koyuyoruz ve 40 dakika da bu şekilde mayalandırıyoruz.
- Mayalama işlemi biten ekmeğimizin üzerine artı işareti yapıyoruz.
- Üzerine sütü sürüyoruz ve daha sonra da susam, çörekotunu ekliyoruz.
- Fırının içine, en altına bir metal kaba su koyuyoruz.
- Ekmekler nemli ortamda pişmeyi sevdiklerinden suyu ihmal etmiyoruz.
- 200 derece de altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakikada pişiriyoruz.
- Ayrıca ekmekler pişerken, temiz bir fısfısın içinde ki su ile 1-2 kez ekmeklere su ile ıslatıyoruz.
- Pişen ekmeğin ilk sıcağı çıktıktan sonra tepsisinden alıp, temiz bir beze sarıp, dinlendiriyoruz. Ilıdıktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun
.