nicealem
FD Üye
Küflenmiş ekmek yenir mi? Eğer küflenmiş ekmeği yersek ne olur? Sağlığa herhangi bir zararı var mıdır? İşte yanıtı…
Küflenmiş ekmek ve çürümüş meyveler çok yoğun oranlarda kanserojen madde ihtiva ettiğinden kesinlikle tüketilmemelidir
Küflenmiş ekmek, çürümeye yüz tutmuş meyveler ve diğer küflü besinler kanserojen madde içerdiği için kesinlikle tüketilmemelidir Küflenmiş bir ekmeği tüketmek çok yanlış bir davranıştır
Nedeni ise küflenmiş ekmek aslında milyonlarca mantar ve benzeri canlı tarafından istila edilmiş bir beslenme alanıdır
Bu mantarlar, ekmek üzerinde yaşama imkânı bulur ve beslenmeleri sonucunda çok zehirli atık maddeler üretebilir Küflerin pek çoğu mikotoksin (küf zehiri) adı verilen zehirler üretirler
Zehirlerin yapıları ise pişme ile asla bozulmaz Bu zehirler öyle dayanıklı bir yapıya sahiplerdir ki 360 derece sıcaklıkta bile bozulmazlar
Bu zehirler genel olarak bir defa yemekle insana ciddi zararlar vermez ancak uzun süreli ve yüksek oranda tüketildikleri zaman karaciğerde çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilirler
Küflenmeye başlayan meyve ve sebzelerin de tüketilmesi çok yanlıştır
Besinlerin bir kısmı küflenmiş ise hepsini çöpe atın
Ekmeklerin, meyvelerin ve diğer besinlerin küflü kısmını kesip, diğer kısımlarını tüketmekte sıkça yapılan bir yanlıştır
Çünkü küfsüz gibi görünen kısımlarda da küf miktarı oldukça fazla bulunabilmektedir Küflü bir besin çöpe gitmesi gereken bir besindir
Tasarruf adına bu besinleri tüketmek çok yanlıştır ve ciddi bir sağlık israfıdır
Küflenmiş ekmek ve çürümüş meyveler çok yoğun oranlarda kanserojen madde ihtiva ettiğinden kesinlikle tüketilmemelidir
Küflenmiş ekmek, çürümeye yüz tutmuş meyveler ve diğer küflü besinler kanserojen madde içerdiği için kesinlikle tüketilmemelidir Küflenmiş bir ekmeği tüketmek çok yanlış bir davranıştır
Nedeni ise küflenmiş ekmek aslında milyonlarca mantar ve benzeri canlı tarafından istila edilmiş bir beslenme alanıdır
Bu mantarlar, ekmek üzerinde yaşama imkânı bulur ve beslenmeleri sonucunda çok zehirli atık maddeler üretebilir Küflerin pek çoğu mikotoksin (küf zehiri) adı verilen zehirler üretirler
Zehirlerin yapıları ise pişme ile asla bozulmaz Bu zehirler öyle dayanıklı bir yapıya sahiplerdir ki 360 derece sıcaklıkta bile bozulmazlar
Bu zehirler genel olarak bir defa yemekle insana ciddi zararlar vermez ancak uzun süreli ve yüksek oranda tüketildikleri zaman karaciğerde çeşitli sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilirler
Küflenmeye başlayan meyve ve sebzelerin de tüketilmesi çok yanlıştır
Besinlerin bir kısmı küflenmiş ise hepsini çöpe atın
Ekmeklerin, meyvelerin ve diğer besinlerin küflü kısmını kesip, diğer kısımlarını tüketmekte sıkça yapılan bir yanlıştır
Çünkü küfsüz gibi görünen kısımlarda da küf miktarı oldukça fazla bulunabilmektedir Küflü bir besin çöpe gitmesi gereken bir besindir
Tasarruf adına bu besinleri tüketmek çok yanlıştır ve ciddi bir sağlık israfıdır