Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kulak kanamasi ve yapilmasi gereken ilk yardim hareketleri

Kulak kanamasi ve yapilmasi gereken ilk yardim hareketleri
0
149

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kulak kanamaları 2 farklı şekilde gerçekleşebilir Bunlardan birincisi iç kulakta oluşan, bir diğeri ise dış kulakta oluşan kanamalardır Kulak kanaması durumunda yapılması gereken ilk yardım uygulamaları şu şekildedir;

Beyin travması, kafa travması gibi travmalar sonucu iç kulakta kanamalar meydana gelir Bu gibi durumlarda hasta güvenli bir alana götürülerek, hastanın solunumu, bilinci, kan dolaşımı ve hava yolları kontrol edilir
Hasta zaman kaybetmeden tıbbı yardım almalıdır Bunun için 112 acil aranarak durum belirtilmeli ve yardım istenmelidir
Eğer kanama gözle görülür bir yerden çıkıyorsa (dış kulakta) kanayan bölgeye kompres uygulayın
Kanamanın geldiği yer belirlenemiyorsa kulak gazlı bez ile kapatılmalı ve hastanın başı kanayan kulak tarafına yatırılmalıdır
Hastanın yanında uzaklaşmayın Tıbbi yardımı bekleyin
Kulak kanamalarının bazıları yabancı cisimlerden kaynaklanmaktadır Kulağın içine asla ve asla yabancı bir cisim sokmayın, kulağınızı bu tarz şeylerle karıştırmayın

Similar threads

Bazı kan hastalıkları, burna isabet eden darbeler, yüksek tansiyon, burun içerisine kaçan yabancı cisim, buruna parmak sokup oynamak ve kafatasında oluşabilecek olası durumlarda burun kanaması gerçekleşir Eğer ki burun kanaması kafatasında oluşan bir hasardan dolayı veya geçirilen bir tramvadan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
Kulak akıntısı kulak akıntısının zararları kulak akıntısı kokusu kulak akıntısı, tedavisi, kokusu, zararları, abdesti bozar mı, niçin olur, ne iyi gelir, Kulak akıntısı abdesti bozar mı?diye merak eden bir fazla kişi var Kendimce bozmamalı çünkü bu bir özürdür diyorum ve bu konuyu din...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Dış dünyayı algılamamızdaki en önemli araçlardan biri olan işitme duyumuzda bazen doğuştan bazen ise sonradan oluşan rahatsızlıklar nedeniyle sorunlar yaşanabiliyor. Yaşlılarda darbe alımı ve mukozaların kuruması ile baş gösteren bu sorun, bebek ve çocuklarda da karşımıza çıkıyor. Özellikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Kulak çınlaması genel olarak rahatsız edici bir hastalık olmak ile birlite, çoğu zaman kötü hastalıkların belirtisi yada habercisi değildir Dünya üzerinde bir çok kişi yaygın olarak kulak çınlaması rahatsızlığından şikayetçidir Kulak çınlaması genel olarak rahatsız edici bir hastalık olmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Yaşamak için besin ve oksijen gereklidir Hücrelerimize besin ve oksijen kan yoluyla ulaşır Damarlar içinde dolaşan kanın yani yaşam sıvısının damar dışına çıkmasına kanama denir Hemoraji ya da kanamanın sebebi damarlardaki bütünlüğün kesilme, kopma gibi herhangi bir sebeple bozulmasıdır Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
858,465Konular
981,138Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt