
Kulak Mantısı (Alışka) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 7 bardak un
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz az gelirse eklenebilir
- Su
- (Mantıyı haşlamak için su)
- 4 adet soğan
- 3 adet yumurta
- 1 bardak yağ
- Tuz
- Tereyağı
- Kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
Kulak Mantısı (Alışka) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 7 bardak unu havuz yapıp içine 2 yumurtamızı da kıralım tuzumuzu atıp sert bir hamur yapacak üzere suyumuzu ekleyelim.
- Hamurumuzu 30 dk dinlendirelim. Bu esnada derin tavamıza 1 bardak yağı kızdırıp küp küp doğradığımız 4 kurusoğanı tavamıza koyup pembeleşene kadar kavuralım.
- 3 adet yumurtamızı da içine kırıp ekleyelim karıştırıp bırakalım ocağın altını kapatalım.
- 30 dk dinlendirdğimiz hamurumuzu orta boybezelere ayırıp tekrar 10 dk dinlendirip açmaya başlayalım.
- Mantı hamuru inceliğinde açtığımız hamurumuzu kare kare eşit formda keselim.Resimde de görüldüğü üzere olacak.
- Küçük karelere 1 tatlı kaşığı yumurta harcımızı koyalım üçgen halinde kapatalım. Bu süreci öteki bezelere de uygulayalım.
- Haşlamak için tenceremize suyu koyalım kaynayan suya mantılarımızı atalım.
- Pişen hamurları bir tepsiye süzgeç ile alalım.
- Sıcağı çıkan mantıları servis tabağına alıp üzerine biraz yanmış tereyağını gezdirelim. Afiyet olsun
.Not: ben 4 kişi için yaptım 1. 5 su bardağı neredeyse 1 bezeye tekamül ediyor kişi fazlalığına nazaran ekleme yapabilirsiniz. Ona nazaran yumurtayı ve iç harcına da ekleme yapabilirsiniz.