elektronikci
FD Üye
Kulaklı Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 350 gram mantı
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 2,5 litre sıcak su (su ısıtıcısında hazırlanabilir)
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Kırmızı toz biber (damak zevkine göre)
- Nane (damak zevkine göre)
- Tuz
Kulaklı Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Salça, az suyla seyreltilerek kokusu çıkana kadar yağda pişirilir.
- Sıcak su ve tuz eklenir.
- Su fokurdamaya başlayınca mantılar ve nohut ek edilir.
- Orta ateşte mantılar fazla yumuşamadan hafif canlı kalacak halde pişirilir.
- Nanesi, kırmızı biberi eklenip çorbayla özleşmesi için karıştırılır.