elektronikci
FD Üye

Külçe Tart Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- ️140 gram tereyağı (Soğuk)
- 70 gram pudra şekeri
- ️1 adet yumurta
- ️40 gram badem tozu
- ️300 gram un
- Fıstık ezmesi (tarifi sayfamda mevcut)
- ️200 gram çikolata
- 150 ml sıvı krema
- ️1 kase fıstık (ganajın üzerine)
- ️200 gram çikolata
- ️Tercihe göre metalik toz boya
Külçe Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tart hamuru için sırasıyla bütün malzemeler karıştırılır.
- Hamur streclenip 2 saat buzdolabında bekletilir.
- Hamuru bir gece önceden de yapabilirsiniz!.
- Dinlenen hamur unlanmış tezgaha alınır, 18 cm büyüklüğünde çember ile kesilip kalıba yerleştirilir, 190 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
- Bu arada ganaj hazırlanılır, krema pişme noktasına getirilir, doğranan çikolataların üzerine dökülür ve erimesi sağlanır.
- Fırından çıkan tart hamuruna fıstık ezmesi sürülür.
- Üzerine ganaj dökülür ve en az 1-2 saat buzlukta bekletilir. Bu süre sonunda üzerine fıstık yerleştirilir.
- Dekorasyonu için çikolata eritilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yuvarlak bir şekilde yayılır ve donması için 5 dakika buzluğa alınır.
- Daha sonra tart büyüklüğünde çember ile kesilir ve fıstıklı tartın üzerine yerleştirilir.
- Bir pürmüz yardımı ile tartın üzerindeki çikolata eritilir.
- Tekrar 15 dakika buzluğa alıp çikolatanın donması sağlanır ve yenilebilir metalik toz boya ile kaplanır. Deneyecek olanlara kolay gelsin ????.