elektronikci
FD Üye
Küllah Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet milföy
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pudra şekeri
- Süslemek için
- Fındık ve fıstık tozu
Küllah Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kremayı yapalım tereyağı hariç tüm malzemeleri ocakta kaynayana kadar karıştıralım.
- Ocaktan alıp, tereyağını ekleyip karıştırıp üzerini streç ile kapatıp, soğuma ya bırakalım.
- Daha sonra milföyleri dikine 4 şerit halinde keselim, silindire sarılım.
- 160 derecede fırında pişirelim, soğuduktan sonra silindirden çıkarıp içerisini krema ile doldurup, uç kısımlarını fındık ve fıstığa batıralım.
- Üzerine pudra şekeri dökelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.