Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kulleraugen (Marmelatlı Kurabiye)

Kulleraugen (Marmelatlı Kurabiye)
0
14

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kulleraugen-marmelatli-kurabiye.jpg

Kulleraugen (Marmelatlı Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler


Yaklaşık 90 adet
  • 100 gram şeker
  • 200 gram tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 adet yumurta sarısı (m boy)
  • 300 gram un
Dolgu:
  • Marmelat
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 100 gram iri doğranmış fındık

Kulleraugen (Marmelatlı Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tereyağını şeker, tuz, vanilya şekeri ve yumurta sarısını mixer ile krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
  2. Unu ekleyip hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
  3. Hamuru en az 1-2 saat buzdolabında bekletin.
  4. Hamurudan fındık büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın.
  5. Daha sonra yumurta beyazına batırın, ardından iri kırılmış fındığa bulayın.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  7. Tahta kaşık sapı ile ortasına çukurlar oluşturun.
  8. Sıkma torbasına reçeli doldurun ve boşlukları reçel ile doldurun.
  9. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında 180°c alt üst ayarda yaklaşık 15 dakika pişirin.
Not: pişirdikten sonra kurabiyeleri tekrar reçel ile dolduruyorum. Ben küçük yaptığım için 90 adet çıktı.

Afiyet olsun!.

Kulleraugen (Marmelatlı Kurabiye) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt