Küllü Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 3 yumurta ( 1 adedinin sarısı üstüne)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2.5 su bardağı ılık süt
- 1 paket küçük yaş maya
- 1 kepçe yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tutam tuz
- Aldığı kadar un
Küllü Çörek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta süt zeytinyağı tuz ılık su mayayı koyup karıştıralım maya dağılsın. Unu azar azar koyalım ele yapışmayan katı bir hamur yapalım. 1 saat mayalandıralım.
- Tepsiyi yağlayalım hamuru içine koyup elimizle form vererek yayalım ellerimizi zeytinyağına batırıp yapalım bu süreci. Fırını 50 dereceye getirelim.
- Tepsiyi içine koyup yarım saat tepsi mayası yapalım kabarsın hamur düzgünce kabarınca üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- İsteğe bağlı susam çörek otu serpelim. Fırını 200 dereceye getirip pişirelim.