Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Küllü Çörek

Küllü Çörek
0
21

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kullu-corek.jpg

Küllü Çörek Tanımı İçin Materyaller

  • 3 yumurta ( 1 adedinin sarısı üstüne)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2.5 su bardağı ılık süt
  • 1 paket küçük yaş maya
  • 1 kepçe yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tutam tuz
  • Aldığı kadar un

Küllü Çörek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta süt zeytinyağı tuz ılık su mayayı koyup karıştıralım maya dağılsın. Unu azar azar koyalım ele yapışmayan katı bir hamur yapalım. 1 saat mayalandıralım.
  2. Tepsiyi yağlayalım hamuru içine koyup elimizle form vererek yayalım ellerimizi zeytinyağına batırıp yapalım bu süreci. Fırını 50 dereceye getirelim.
  3. Tepsiyi içine koyup yarım saat tepsi mayası yapalım kabarsın hamur düzgünce kabarınca üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
  4. İsteğe bağlı susam çörek otu serpelim. Fırını 200 dereceye getirip pişirelim.
Not: Soğuk keselim en az 2-3 saat dinlensin.
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt