Küllü Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 125gr tereyağ (Oda ısısında)
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- isteğe nazaran çekilmiş ceviz yada fındık
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı tarçın
Küllü Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Yumuşamış tereyağını ve başka materyalleri de ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğündeki modüller alıp yuvarlayım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim 180derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Kurabiye pişerken pudra şekeri, kakao ve tarçını bir kapta karıştıralım.
- Birinci sıcaklığı çıktıktan sonra kurabiyelerimizi bu karışıma bulayalım. Afiyet olsun.