bilgisayarci
FD Üye

Küllü Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı (Yumuşamış)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
Küllü Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıp, karıştıralım.
- Azar azar un eği yapıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Cevizden az ufak toplar yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-20 dakika ortası (Altları hafif pembeleşene kadar) pişirelim.
- Pudra şekeri ve kakaoyu bir kapta karıştıralım.
- Fırından çıkardığımız kurabiyeleri 5 dakika dinlendirdikten sonra (İlk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim) süzgeç yardımıyla pudra şekeri, kakao karışımını kurabiyelerin her yerine gezdirelim.