Külünçe Tanımı İçin Malzemeler
- 500 ml süt
- 1 paket margarin (Tercihe nazaran tereyağı)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı rezene
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket toz maya
- Alabildiği kadar un
- 2 yumurta sarısı
- Varsa 1 tatlı kaşığı pekmez
Külünçe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağı eritin ve un hariç tüm gereçleri bir kapta birleştirin. Şeker ve maya eriyene kadar karıştırın. Sonra denetimli bir biçimde unu ekleyin. Çok sert bir hamur olmasın.
- Üzerine bir bez örterek mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller kopararak elinizle açın ve tepsiye yerleştirin. Biz üzerine makaranın ardıyla hal verdik. Dilerseniz yapmayabilirsiniz.
- Yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp üzerine sürün. İsterseniz susam da serpebilirsiniz.
- 10 dk da tepsi de mayalandıktan sonra 180-200 derece kızarıncaya dek pişirin. Bu ölçülerden 15 adet çıkmaktadır. Afiyet olsun.