Kumkuat Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo kumkuat
- 5 su bardağı şeker
- Limon suyu ( birkaç damla)
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı portakal suyu
Kumkuat Reçeli Tanımı Yapılışı
- Kumkuatlar 2 saat soğuk suda bekletilir.
- Bekleme sonunda suyu süzülür.
- Kumkuatın içindeki çekirdekler çıkarılır.
- Daha sonra üzerini geçecek kadar su ek edilir, ocağa alınır, kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika müddet tutulur, bu mühletin sonunda suyu süzülür.
- Tekrar kaynatılır 10 dakika ve suyu yeniden süzülür. Bu süreç toplamda 4 sefer tekrarlanır. (acı suyun çıkması için).
- Kumkuatların üzerine şeker konulur, 3 saat şekerle birlikte dinlendirilir.
- Daha sonra şekerin içinden kumkuatlar alınır, şekerin üstüne 5 su bardağı su ek edilir ve kaynatılır, bir müddet kaynadıktan sonra portakal suyu da ek edilir,.
- Kıvam almaya başlayınca kumkuatlar da tencereye alınır.
- Bu halde 20 dakika kaynatılır, son basamakta da limon suyu damlatılır.