Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kumpir ( Ortaköy Kumpirine Rakip )

Kumpir ( Ortaköy Kumpirine Rakip )
0
27

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
kumpir-ortakoy-kumpirine-rakip.jpg

Kumpir ( Ortaköy Kumpirine Rakip ) Tanımı İçin Gereçler

  • 4 tane büyük patates
  • 150 gram kaşar peyniri
  • 4 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 kase rus salatası
  • 1 kase kırmızı lahana turşusu
  • 1 kase kısır
  • 1 kase salçalı sosis
  • Tuz
  • Ketçap
  • Mayonez
Rus salatası;
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 çay bardağı konserve mısır
  • 1 su bardağı kornişon turşu ( doğranmış )
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez ( ben meskende yaptım )
Salçalı sosis;
  • 1 kase doğranmış sosis
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay br sıcak su
Mor lahana;
  • Çeyrek kırmızı lahana
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
Kısır;
  • 1/2 (yarım) su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 küçük kuru soğan
  • Yeteri kadar kaynar su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon ( çok az )

Kumpir ( Ortaköy Kumpirine Rakip ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kumpir için öncelikle içine katacağımız materyalleri hazırlayarak başlamalıyız.
  2. Bunları sırayla aşağıda yazıcam lakin bu hazırlığı yaparken patateslerin pişmesi uzun sürdüğü için çabucak güzelce patatesleri yıkayalım .
  3. Evvel yağlı pişirme kağıdına sonra alüminyum folyaya saralım .
  4. 250° fırına atalım. Benim tam 2 saatte pişti çıkarmadan evvel çöp şişle baktım ve piştiğini anlayınca fırından çıkardım denetim etmeden çıkarmayın lütfen.
  5. Rus salatası için; garnitür için bezelyeyi haşlayalım, kornişonu küp küp doğrayalım hazırlayalım ve mayonezle karıştırıp buzdolabında bekletelim.
  6. Salçalı sosis için; bir tavaya salçayı alalım ve yağını ekleyip su işe açalım içine doğradığımız sosisleri katalım orta ateşte pişirelim.
  7. Mor lahana; mor lahanayı ince ince kıyalım sirke, limon ve tuz ekleyip ovalım buzdolabına kaldıralım.
  8. Kısır için; bulgurun üstünü geçecek kadar kaynamış su ve tuzu ekleyelim kapak kapatıp şişmesini bekleyelim. Tavaya yağı alalım üstüne soğanı yemeklik doğrayıp kavuralım ve salçasını ekleyelim tekrar kavuralım bu karışımı bulgurların üstünden gezdirip baharatlarını katarak servis tabağına alalım.
  9. Patatesleri elinizi yakmadan tam ortadan ikiye ayıralım ve evvel tereyağ sonra kaşar ekleyip tıpkı kumpircilerin yaptığı üzere karıştıralım .
  10. Sonra damak tadınıza nazaran hazırlanan garnitürleri kat kat ekleyelim.
  11. En üstünede ketçap ve mayonez soğumadan tüketelim. Yapacak olanlara afiyet olsun ????.
Daha çok çeşit gereç eklenebilir ben meskende olan gereçlerle kendi damak tadımıza nazaran yaptım. Siz daha da çeşitlendirerek hazırlayabilirsiniz.

Kumpir ( Ortaköy Kumpirine Rakip ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt