Kumpir Tanımı İçin Malzemeler
- 2 büyük uzunluk kumpirlik patates
- Rendelenmiş kaşar
- Tereyağı
- Sosis
- Mısır
- Salatalık turşusu
- Yeşil zeytin
- Siyah zeytin
- Garnitür
Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi yıkayalım. Alüminyum folyaya saralım. Alüminyum folyonuz yoksa sarmadan da fırına atabilirsiniz.
- Patateslerimizi fırın tepsisine yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında patateslerimizi pişirelim.
- Sosislerimizi doğrayalım ve salçalı su ile haşlayalım.
- Derin bir kasede de garnitür, mayonez, mısır ve turşularımızı karıştıralım.
- Patateslerimiz közlendikten sonra fırından çıkardığımız patatesleri tam ayrılmayacak formda ortadan bir bıçak ile keselim.
- Sıcak patatesin içini patatesimizi parçalamadan tereyağı ve rendelenmiş kaşar ile bir çatal yardımıyla ezerek karıştıralım.
- Daha sonra patateslerimizin içine haşlanmış sosislerimizi ve öteki garnitürlü harcı, yeşil ve siyah zeytin ekleyelim koyalım.
- Üzerine ketçap ve mayonez sıkabilirsiniz. Afiyet olsun.