
Kumpir Tanımı İçin Gereçler
- 6-7 tane orta uzunluk patates
- 1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 6-7 tane sosis
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 kornişon turşu
- 1.5 su bardağı mısır
- 8-9 zeytin
- Yarım su bardağı haşlanmış havuç ve bezelye
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Kumpir Tanımı Yapılışı
- Patatesleri soyup kaynar suda haşladım.
- Akabinde yumuşayınca içine kaşar peyniri tuz ve tereyağını ek edip ezdim.
- Tavada yağı kızdırdıktan sonra salçayı ekledim.
- Akabinde sosisleri pişirip kapattım.
- Borcama püreyi yaydım.
- Üzerine sosis turşu, havuç, bezelye ,zeytin ,mısır ve en üste kaşarı ekleyip 200 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirdim. Afiyet olsun.