Kumpir Tanımı İçin Materyaller
- 4 büyük uzunluk patates
- 1 konserve mısır
- 1 kaç tane doğranmış turşu kornişon
- 2 tane rendelenmiş havuç
- 100-200gr kavrulmuş hindi
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Az bir ölçüde tuz
- Ketçap
- Mayonez
- 1 kase peynir
Kumpir Tanımı Yapılışı
- Evvelce ısıtılmış 200c* fırında, pişirme kağıdı içine patatesleri koyalım ve üzerlerine hafif bir çizik atıp 1, 30 saat pişirelim.
- Materyalleri daima hazırlıyalım ve fırından çıkan patateslerin içine tereyağ ve peynir koyup karıştıralım.
- Daha sonra azar azar geri kalan tüm gereçleri ek edelim.
- En son biraz ketçap ve mayonez gezdirelim, afiyet olsun.