Kumpir Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet haşlanmış patates
- 6 adet sosis
- 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, tozbiber, pulbiber
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı hazır garnitür
- 20 adet kornişon turşu
- 1 su bardağı kaşar peynir
- Ketçap ve mayonez
Kumpir Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Haşlanmış patatesin içine tereyağı ve yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini dökelim.
- Az ölçüde tuz ve baharatları ek edip düzgünce karıştıralım.
- Küçük borcamın içini su ile ısıtalım. Haşlanmış patatesleri borcama yayalım.
- Sosisleri, salça ve yağ ile kavuralım.
- Patateslerin üzerine dizelim.
- Doğranmış turşu ve yıkanmış garnitürü de üzerine dökelim.
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini üzerine dökelim.
- 180° 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun Dilerseniz içine zeytin ve mısır ekleyebilirsiniz.