Kumpir Tanımı İçin Malzemeler
- 6-8 adet büyük uzunluk patates (Kişi sayısına göre)
- 1 kase kornişon turşu (Küçük doğranmış )
- 1 kase taneli mısır (Konserve)
- 1 kase yeşil-siyah zeytin (Çekirdeksiz )
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kase amerikan salatası
- 1 kase doğranmış sosis (İsteğe göre)
- 1 kase haşlanmış bezelye
- Ketçap-mayonez
- 150 gram kadar tereyağı
- Tuz
Kumpir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri yıkayıp, kuruttuktan sonra tek tek evvel fırın kağıdına, sonra aluminyumfolie ye sarıp, fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- 220 derece fırında 1, 5 saate yakın pişiriyoruz.
- Daha sonra fırından çıkarıp kağıtlardan ayırarak yarım saate yakın üzeri açık pişiriyoruz. Patatese nazaran değişebilir, denetim edip o denli tekrar fırınlayın.
- Çıkardıktan sonra ortasını bıçak yardımıyla açarak içine 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup içini ezerek yumuşatıyoruz.
- Kaşar peyniri ek edip tekrar kaşıkla karıştırıyoruz.
- İçine istediğimiz gereçleri ekliyoruz, en üste mayonez ve ketçap sıkıp sıcak servis ediyoruz, afiyet olsun.