Kumru Poğaça (Puf Puf) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
- Yarım paket yaş maya
- 1, 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un(yumuşak bi hamur olmalı)
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- Kavrulmuş susam
- Peynir
Kumru Poğaça (Puf Puf) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp karıştıralım.
- Unu kontrollü bir şekilde ilave ederek yumuşak bi hamur elde edelim.
- Hamuru toplama aşamasında sıvı yağ kullanın.
- Güzelce yoğurduktan sonra üzerini kapatıp 40 dakika dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım.
- Yaklaşık 13-14 beze çıkıyor.
- Bezeleri tezgahta açıp üç kısma peyniri yerleştirip kenarlardan ortasına kapatıp saralım.
- Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayalım.
- Geniş bi tabağın içinde pekmez ve suyu karıştıralım.
- Poğaçamızı önce pekmezi suya ardından susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Bütün bezeler bitince tepside yaklaşık 20 dakika mayalandıralım.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Pekmeziniz çok tatlı ise 2 yemek kaşığı yeterli. Benim çok tatlı değildi.
Mutlaka tepsi mayası yapın.
Hamuru yoğururken toplama aşamasında mutlaka sıvı yağla toplayın. Un eklemeyin. Un hamuru daha çok sertleştirir.
Kumru Poğaça (Puf Puf) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı