elektronikci
FD Üye
Kumru Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin yahut tereyağI
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 5 su bardağı un
- Beyaz peynir
- Yumurta sarısı
Kumru Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Uygun bir yorma kabının içerisine erittiğimiz margarini sıvı yağını sütü yumurtayı yoğurdu şekeri ve tuzu çırpıcı ile güzelce karıştırıyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz. Üzerini örtüp 1 saat dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzun tekrar havasını alıyoruz. Tezgahımızın üzerinde on eşit kesime bölüyoruz isterseniz daha küçük kesimler yapabilirsiniz.
- Bezeleri teker teker çay taba büyüklüğünde açıyoruz ortasına beyaz peynirimizi koyuyoruz ve iki ucu ortaya gelecek halde birleştik kapatıyoruz.
- Kapattığımız uç kısımları alt tarafa gelecek biçimde fırın tepsimize diziyoruz. 20 dakikada tepside mayalandırıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp ben hala sattım isteğinize bağlı süsleyebilirsiniz evvelce ısıtılmış 180 derecede denetimli bir halde pişiriyoruz ???? afiyet olsun.