Kumru Tanımı İçin Materyaller
Ekmeği için:
- 1 kg un
- 400 ml ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 2 dolu yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 yumurta
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 su bardağı su
- 300 gram susam
- Hellim peyniri, sucuk, ketçap, domates olmazsa olmaz ( ben mayonez, kornişon turşusu, salam ve sosis de kullandim )
Kumru Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık sütün içerisine yaş mayayı ufalıyoruz.
- Şekeri, eritilmiş tereyağını, yumurtayı ve sıvı yağını da ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Son olarak unu, tuzu ve kabartma tozunu ekliyoruz ve güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurun üzerine streç sinema serelim ve pak bez ile üzerini örtelim, iki katına çıkana kadar dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken iç harcının doğurama işerlini halledelim.
- Ben sucuk, tavuk salam, tavuk sosis, hellim peyniri, domates ve kornişon turşusu kullandım.
- Hamur dan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Yaklaşık 12 adet cıkıyo ( bezenin büyüklüğüne bağlı ).
- Kumru ekmeği halini verelim ve pekmezli suyun içine batıralım.
- Pekmezlenen bezemizi en son susama bulayalım ve tepsiye dizelim.
- Tepsiye koyarken lütfen aralık bırakın zira pişirme esnasında da çok kabaracaklar.
- Ben keskin bir bıçakla çizik attım kumru ekmeğime.
- Ekmekleri evvelce ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede 30 dakika kadar pişirelim.
- Ekmekler pişerken şarküteri eserleri de tavada kızartınki ekmeğiniz fırından çıkar çıkmaz birinci sıcaklığı çıkınca çabucak hazırlayabilin.
- Sucuklari ve hellimi dilim halinde keselim.
- Dilim salamı ortadan ikiye bölelim, kornişonları da dilim dilim keselim uzunlamasına.
- Sosisleri ise evvel ortadan ikiye bölelim ve ince şeritler halinde keselim.
- Domatesleri de ince dilimler halinde keselim.
- Sos olarak da mayonez & ketçap tercih edebilirsiniz. Bu tanımı şiddetle tavsiye ediyorum.