![kunefe.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/01/kunefe.jpg)
Künefe Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kıyılmış tel kadayıf
- 300 gram tuzsuz künefe peyniri
- 100 gram tereyağı veya margarin
- 3.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- Antep fıstığı
Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti hazırlıyoruz, pişen bir tık koyulaşan şerbete limon damlatıp ılımaya bırakıyoruz.
- Daha sonra bakır veya künefe tepsisine tel kadayıfları döküp üzerine eritilmiş yağı döküyoruz .
- Harmanladıktan sonra bir tepsiye alıp künefe tepsisini bolca yağlıyoruz .
- Üzerine kadayıfları serpeleyip açık yer bırakmıyoruz.
- Üzerine bastırıp daha sonra rendelenmiş peyniri seriyoruz .
- Serdikten sonra kalan kadayıfları serip kapatıyoruz.
- Ocakta çevire çevire pişirip alt tarafını üzerine çeviriyoruz.
- İsteğe göre tepsiden tepsiyede çevirilebilir.
- Çevirdikten sonra diğer tarafınıda pişirip kestikten sonra ılık şerbeti gezdirerek döküyoruz en son süsleyip servis yapabilirsiniz.