teknolojiuzmani
FD Üye
Künefe Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram çiğ kadayıf
- 1 yemek kaşığı tereyağ çok az sıvı yağ (tereyağ yanmasın diye)
- 100 gr künefelik tuzsuz peynir
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1yemek kaşığı pekmez
Künefe Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kadayıfları ince ince doğrayalım.
- Erittiğimiz tereyağı kadayıfların üzerine döküp elimizle iyice karıştıralım.
- Daha sonra iki eşit parçaya bölelim.
- Tereyağ ve pekmezle sıvadığımız tepsimize kadayıfların yarısını her yerine gelecek şekilde eşit olarak yayalım.
- Orta kısma dilimlediğimiz peyniri çok kenara gelmeyecek şekilde dizelim.
- Üzerine kalan diğer kadayıfı yayıp bir tabak yardımıyla veya elinizle iyice bastırın.
- Ocağın en büyük gözün de en kısık ateşte ağır ağır pişirelim çok çabuk pişiyor dikkat edin.
- Pişince diğer yüzünü koymadan hafif tereyağ eritip ters çevirin diğer tarafı da kızartın.
- Hazırladığımız şerbeti ılık hale getirip ocağın üzerinde pişmekte olan künefemize yavaşça dökelim. Damak tadınıza göre şerbeti ayarlayın. Fıstıkla süsleyip sıcak servis yapalım afiyetle ????.