Küp Şeker Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- Yarım limonun suyu
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Toz şeker
Küp Şeker Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün gereçleri bir kaba alıp karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyin.
- Hamur kıvama gelince 2’ye bölün. Küçük buzdolabı koyun ve düzeltin. Oklava ile çok ince olmayacak formda açın.
- Biraz donması ve rahat kesilmesi için buzdolabında yahut derin dondurucuda bekletin.
- Kesilince ezilmeyecek kıvama gelince çıkartılır.
- Poşetin üst kısmından kesip açın küp küp kesin ve toz şekere batırın.
- 170 derecede yaklaşık 25-30 dk pişirin.