Kupta Balkabaklı Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
- 2 ,5 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti
- 150-200 gram kadar balkabağı tatlısı
- 200 gram labne
- 1 paket kedidili
- Filtre kahve
- Kakao
Kupta Balkabaklı Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütü bir tencereye aktarıp kaynatmak için ocağa aldım.
- Farklı bir yerde şeker ve yumurta sarısını 2- 3 dk çırptım ve unu ek edip karıştırdım.
- Kaynayan sütten bir kaç kepçe alıp yumurtalı karışıma ek ederek ısıları dengeledim ve süzgeçten süzerek kalan süte ekledim.
- Süratlice karıştırdım zati çabucak kıvam alıyor. Soğuması için kenarda beklettim.
- Soğuduktan sonra krem şantiyi toz olarak ekleyip 5 dk pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikser ile çırptım ve akabinde labneyi ekleyip tekrar 3 -4 dk çırptım.
- Son olarak balkabağı tatlısını da yavaşça çatalla ezerek ilave ettim ve şöyle bi karıştırdım.
- Kedidilini modüllere bölüp kahveye batırdıktan sonra kupların tabanına dizdim.
- Üzerine birer kepçe kremadan döktüm.
- Tekrar kedidili tekrar krema döküp 3- 4 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis evresinde üzerine kakao eledim.