Kupta İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 75 gram tereyağ (3 yemek kaşığı)
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 2 buçuk su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı toz
- Tahin
Kupta İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı, sıvı yağ ile birlikte eritelim.
- Eriyen tereyağın üzerine irmiği ilave edip kavuralım orta ateşte sürekli olarak.
- Daha sonra koyu renk olan irmiğin üzerine şekeri ilave edip bir kaç dakika kısık ateşte kavuralım.
- Ardından sütü dökelim.
- Kaynayıncaya kadar karıştırıp kaynayınca kapağını kapatıp 2-3 dakika arası kısık ateşte pişirelim.
- Helva hafif sulu kıvamda olacak.
- Dinlendikçe biraz daha suyunu çekecek.
- Dinlenen helvayı dondurma ile servis edebiliriz.
- İsteğe göre üzerine tahin dökebilirsiniz. Afiyet olsun ????.