Kupta Karamel Soslu Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım paket sıvı krema
Kupta Karamel Soslu Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce karamel sosu hazırlayalım. (ocak devamlı kısık ateşte olmalı).
- Şekeri tavaya alalım ve erimesini bekleyelim.
- Tamamen eriyince hemen ardından tereyağını ekleyelim ve karıştıralım.
- Ardından kremayı ilave edelim bu aşamada topaklanmalar olacaktır korkmayın, bir süre sonra kendiliğinden eriyecek. .
- Sertleşen şekerler eriyince ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. Soğuyunca güzel koyu bir kıvam alacak.
- Tavuk göğsü için tencereye un ve tereyağını alalım ve 4-5 dk kokusu çıkana kadar unu kavuralım.
- Sütü ilave ederken diğer yandan çırpıcıyla topaklanmaması için karıştıralım.
- Koyulaşıp göz göz olunca ocaktan alalım ve vanilyayı da ekleyip mikserle çırpalım.
- Kuplara bölüştürüp ardından soğuyan karamel sosunu da hepsine paylaştıralım.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- 2-3 saat dinlendirdikten sonra servise hazır. Afiyet olsun. ????.