
Kupta Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- 3-4 adet muz
- 5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 poşet krem şanti
Kupta Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için yumurta ve şekeri çırpın.
- Daha sonra un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- En son unu ilave edip iyice çırpın ve yağlanmış olduğunuz borcama yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü şekilde pişirin.
- Krema için tereyağı ve kremşanti hariç tüm malzemeleri tencereye alın ve karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca altını kapatıp tereyağı ve kremşanti ekleyip iyice karıştırın.
- Pişen kekin soğumasını bekleyin soğuduktan sonra bardak yardımıyla yuvarlak şekilde dilimleyin.
- Daha sonra kasemize ilk önce kek sonra krema muz ekleyip, üzerine tekrar kek krema ekleyip en son kek kırıntıları ile üzerini kapatın ve dolaba soğuması için kaldırın.
- Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun
.