teknolojiuzmani
FD Üye
![kremali-bogurtlenli-kupta-kasik-kasik-lezzet.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/01/03/kremali-bogurtlenli-kupta-kasik-kasik-lezzet.jpg)
Kupta Kremalı Böğürtlenli Kaşık Kaşık Lezzet Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı böğürtlen (Ben buzluktan kullandım evde yoksa böğürtlen reçeli veya marmelatı veya çilek ahududu da olur)
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- (eğer marmelat kullanacaksak şeker koymamıza gerek yok)
- 15 tane kadar böğürtlen
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Kupta Kremalı Böğürtlenli Kaşık Kaşık Lezzet Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kreması için; önce tencere ye sütü koyun.
- Üzerine nişasta ,un ,yumurta sarısı ,toz şekeri ekleyip koyulaşıncaya kadar süreli karıştırıyoruz.
- Koyulaşan kremayı ocaktan alıp tereyağını vanilyayı ekleyip bir borcama döküyoruz.
- Kremalı sosun bir saat kadar donması lazım.
- Yuvarlak veya kare borcam farketmez sonra kuplara aktaracağız.
- Böğürtlenli sos için; tencereye böğürtleni ,şekeri ,suyu, nişastayı, vanilyayı koyup ocağa alıyoruz.Sürekli karıştırıyoruz.
- İyice koyulaşınca daha önce yaptığımız krema sosunun üzerine döküp yayıyoruz.
- Soğuması ve donması için buzdolabına koyuyoruz bir gece bekletiyoruz.
- Ben 6 kup kullandım.
- Kuplarımızı alıp kremalı ve böğürtleni sostan kaşık kaşık alıp kuplara koyuyoruz.
- Kaşıkla karışık koyunca alacalı güzel bir görüntü veriyor.
- Üstünü süslemek için; Hindistan cevizi döküp böğürtlenle süsleyelim.