
Kupta Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket dr.oetker sakızlı muhallebi
- 3.5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1.5 su bardağı kadayıf
- Ceviz
Kupta Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Muhallebisi için; 1 paket muhallebiyi 3. 5 su bardağı süt ile pişirelim.
- Kısık ateşte pisince kenara alalım.
- Kadayıf için; 1. 5 su bardağı kadayıfı elimle ovaladım içine ceviz 5 yemek kaşığı şekeri ve 4 yemek kaşığı tereyağını ekledim .
- Akabinde karıştırdım kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırdım burada çok dikkat etmeniz gerek zira çabucak kadayıf yanabilir rengi değişene kadar kavurun soğumaya bırakın.
- Kuplara; 1 yemek kaşığı kadayıftan koyup muhallebi koydum üstüne muhallebinin üstüne de tekrar kadayıf koydum.