teknolojiuzmani
FD Üye
Kupta Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
Kadayıf için;
- 200 gr hazır kadayıf
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
- İsteğe nazaran fındık yahut ceviz
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet vanilin
- 1 adet sıvı krema yahut krem şanti
Kupta Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar



- İlk evvel kadayıfı hazırlıyoruz. İsteyen hazır isteyen kendi çiğ kadayıf alıp hazırlayabilir bu tanımı. Ben hazır kullanıyorum.
- Öncelikle yanmaz teflon yahut granit tavaya tereyağını eritiyoruz.
- Eriyen tereyağına hazır kadayıfımızın hepsini ekleyip 2-3 dk karıştırıyoruz.
- İyice tereyağın karıştığını anlayınca şekerimizi, ceviz yahut fındığımızı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
- 5 dk kadar karıştırıp altını kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz. Lakin dikkatli olun çok kararma yapmasın. Soğumaya bırakınca ortada bir karıştırırsanız hiç bişey olmaz
.
- Sonra muhallebi için bir tencereye vanilin ve krema hariç bütün malzemeyi koyuyoruz. Uygunca karıştırıp ocağa alıyoruz.
- Göz göz olup kaynayınca altını kapatıp hafif sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra krema ve vanilini ekliyoruz
- Son süreç olarak kuplarımızın birinci katmanına kadayıf koyup muhallebisini yerleştiriyoruz.
- İsteğe nazaran bunu iki kat yapabilirsiniz ben o denli yapıyorum kadayıfın tadına varabilmek için
En sevdiğim ve kolay tanımlardan birisidir
şimdiden herkesin ellerine emeğine sıhhat
afiyet olsun